top of page

Nyheder

Folingerne er vel overstået og vi er meget tilfredse med resultatet.
Hoppe og hingst blev det- i de smukkeste farver.

DSC_1801.jpg
Borket hoppeføl efter Forbrigds Tyr u Svarvar Petruska-  f. 26 marts 2021
DSC_2619.jpg
Gult hingstføl efter Vest Loksen u Nyhaugs Solfrost - f. 15 april 2021
8262B4EF-0446-47AE-ADCC-6D6A4480ADEB.jpg

Sebbetåas Silba er kommet hjem, da køber måtte trække sig. Hun falder bare så fint til og Solfrost er glad for en veninde i samme alder. 

A0189FF5-5302-426A-94F7-F609D69C70E9_1_2

Juni 2020:

Den 9 juni , kom Nyhaugs Solfrost fra Norge. En tre års hoppe af god kvalitet, skal være her hos os i Danmark. Tusind tak til Renate Kvåle for at jeg fik lov at købe denne skatten! Solfrost er ifolet med Vest Loksen og vi forventer føl primo april 2021.

Juni 2020:

Af forskellige årsager er der er solgt godt ud i bestanden i løbet af det sidste året.  I efteråret blev  Vojes Ante solgt . Her i foråret 2020 har Vores Saga, Vojes Vilja og Bjønnås Trollterna rejst til nye familier. Nogle af disse mennesker ønsker sig en nordlandshest/lyngshest til hygge og oplevelser - og andre ønsker i tillæg, at udstille samt at gå ind i det spændende avlsarbejd. Jeg ønsker alle held og lykke med deres hest, og glæder mig til at udveklse erfaringer med jer, samt at samarbejde med dem der vil arbejde i avlen for denne skønne race. 

Føl sæsonen 2018 er igang og vi har fået et n/l føl, samt to shetlænder føl.  Alle  tre er hoppeføl!

Vojes Vilja

Vojes Perfect Prada

Vojes Annabell The Doll

Petruska er startet op i  tilridning hos Josephine Gullberg (Hestefrihed.dk)  Jeg håber, at jeg endelig får min egen ridehest.  Og da jeg selv ikke egner mig til ridning i firkanter eller kan springe over farlige ting- så skal vi ud i naturen på tur.  Josephine forsikrer mig at det er hun absolut godt egnet til. 

Vi har valgt Josephine, fordi hun arbejder efter de samme metoder /prinsipper som vi selv arbejder med. Vi følger med i Petruskas udvikling og glæder os over hvor hurtigt hun lærer og godtager forskellige ting/oplevelser hun bliver budt. 

Sommergræs 2017
DSC_0068
DSC_0996
DSC_0063
DSC_0009
DSC_0992
DSC_0983
DSC_0981
DSC_0994
DSC_0015
DSC_0025
DSC_0042
DSC_0062

 

                                                                     Dorthealyst 2017

                                   Vores debut på Føl og Plagskue på Dorthealyst blev noget amputeret.
Den ene af vores ungdyr 'gik over' og blev hængende på bommen i traileren. Jeg kunde ikke få ham bakket tilbage eller bommen ned.... det var virkelig uhyggeligt. Heldigvis fik jeg hjælp til at få ham ned, men han var lidt opkørt efterpå og kunne ikke få ro på. Vi valgte derfor at køre hjem med ham. Programmet var dårligt for os, da Trollterna skulle ind kl lidt i 10 og Harald først kl 13:30. Vi havde planlagt med at de kunne stå i traileren det meste af tiden, men det ville vi ikke byde den unge mand, efter den oplevelse. Han kom ikke noget til og har det helt fint og er uden men. Han macherede op i traileren uden nogen form for hjælp fra min side, så det havde ingen indflydelse på hans lyst til at gå op i den.

Trollterna nåede at blive bedømt inden  og tak til Celina, der mønstrede hende. 
Hun fik 8 i type, 7 i kropsform, 8 i fundament, 8 i bevægelse og 8 i helhed = 39 p og rød sløjfe! Flot debut for Terna - første gang i byen.

                                                                       Dorthtealyst 2017

Vi skal på føl og plagskue den 22 april på Dorthealyst. Det er første gang n/l skal bedømmes der og vi er spændte på hvordan det går. Vi skal have med to plage. Harald Hårfager som er et år og den to år gamle Trollterna.

 *Der sker ikke så meget her om vinteren, men noget er der da at fortælle.  Vi venter besøg fra Norge, hvor Aina Berge og Lena B. Martinsen igen kommer på besøg. De har med sig Bjønnås Trollterna, som er avlet af Hege Jaren.  Det glæder jeg meg så meget til. Både besøg af de to skønne damer og lilletrollet fra "oppi dalom" :D Aina skal have sit hingsteføl Vojes Olav Tryggvason med retur.

 *Oksnes Ville kommer hjem fra Jylland, hvor han har været på ferie og har været "onkel" til Sørgards Yre Ylva, der er solgt til Jens Bilgrav- Nilsen.  Ylva er nu let tilkørt og  Jens og hende hygger sig på køreture i skov og på vej.

        Resultat fra M&M Christmas Show 2016:

Nr 1 i klassen for 3 års vallaker med 42 poeng

Reserve i 3 års Championatet

Vi havde vores skønne vallak We'Can'Do  med til M&M Christmas show i år. Det gik over al forventning. Han var super nem at have med i byen, sød og venlig og yderst  well behaved! En fornøjelse. Vi er stolte af ham og glæder os til det videre arbejde med ham.

Vi havde en dejlig dag  på Store Hestedag  2015 - i Roskilde. Skogmoprinsen, der har gået med hopper her i DK  hele sommeren, blev udtaget til konkurrancen som Dagens Hest- her blev han nr 6 af 12  finalister!
Vojes Lihkku fik en flot beskrivelse, 8 i helhed og rød roset. En skøn dag for Aina Berge, Lena Bye Martinsen og mig. Vi er super tilfredse- og nordlandshest/lyngshest, har endnu en gang vist sig frem i Danmark. Vi lægger allerede planer  for vores deltagelse på Store Hestedag 2016!

                        SØRGARDS YRE YLVA

Ny åring kommer til VikingHorses-Denmark  i september. Hun er den første af vores heste der har den smukke sølvbrune farve. Tak til opdrætter i Norge, Unni Saus- for at jeg fik muligheden for at købe YY.  Hoppen er efter Eigerøy Lyng Gutten  u.a. Sørgards Raija

                                                                                       OKSNES VILLE

                                                              Ny avlshingst kommer til Danmark i september.

                                                                    238NH N-01-3507 f. 2001 rød h, 2.pr

                                                                    Nord Norsk Hestesenter 17.04.2010 (2):

                                                                                                

                                                                                        Kårings kritik:

 Vakker hingst av meget god type. God utstråling. Litt lågstilt. Rasetypisk hode. Velformet hals. God skulder og manke.

Lang rygg. Meget god muskelsetting. Tåvid h.f. Inntået v.b. Korte steile koder. Låst i skulder, men god bak i trav.

  Resultat: 9-9-7-7-8- -9- - -8 

  Mål: 139.5 - 150 - 170 - 19 - 7.1

  Oppdr:  Gunhild Johnsen-Peder Johnsen, BIRTAVARRE

 

    Tak til Johannes Flaat fra Juvet Hestegård - for denne mulighed og tillid til mig og mit arbejde med lyngshest i Danmark.

Bestillingsføl efter Trollvik Vahkar 1 pr. ua Bjønnås Sølja 3 pr.  er født i Norge i juni.  Tak Til Hege Jaren, der var frisk på at lade mig få lov til få denne chance. Bjønnås Trollterna bliver hentet til Danmark forår 2016.

 

Ny hest på vej fra Norge:  Vi har været så heldige at få fingrene i denne dejlige hoppe: Bethas Aviril. Hun er efter Bjørke Brage  og Dagdyljuøiens Betha. Aviril kommer sammen med Skogmoprinsen -fra Norge- til Danmark, weenden op til hingsteslippet- som er den 17 maj.  Tak til Ann Kristin Karlsen for tilliden    :)

     Årets første...og eneste føl på stutteriet:

                             Vojes Ascot

              efter Ygor Liebas SH 646/II KL A

             ud af Bergeruds Petruska/II KL A

 

                               Historisk: Smuk N/L hingst kommer fra Norge og skal gå i stod med mine hopper i sommer.

Hingsten er den smukke Skogmoprinsen. Ejer er Aina Berge, der gør en stor indsats for at dette eventyr skal blive en realitet. Skogmoprinsen kommer midt i maj- og vi håber at vi kan lage et rigtig gammeldags norsk "hingsteslipp". Alle er velkommen til at se slippet. Nærmere info om selve "hingsteslippet" kommer.

Vi har været på Store Hestedag 2014. En dejlig dag, med meget opmærksomhed omkring Nordlandshest/Lyngshesten. Hoppen  blev fornemt mønstret af Søs Peck Bundgaard.

 

                                    Herunder ses en lille artikkel i en landbrugsavis- denne blev bragt inden Store hestedag.

bottom of page